Μελλοντικές

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Προβολή Video
 
Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
«ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ: Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ»
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 στις 20:00

 

Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, συνεχίζει να στηρίζει την Τέχνη με ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο των συνεργασιών της με χώρους πολιτισμού, συμπράττει με τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης με μία ποιητική συλλογή που συνδυάζει γραφή και ζωγραφική.

Δέκα νέοι ταλαντούχοι ποιητές μελέτησαν και εμπνεύστηκαν από πίνακες της Συλλογής Βογιατζόγλου και το έργο τους αποτυπώθηκε σε μία ξεχωριστή έκδοση με τον τίτλο «Λόγος και Εικόνα».

Ο Σάμης Γαβριηλίδης σημειώνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εικαστικός εμπνεύστηκε απο ένα ποίημα ή ένας ποιητής από ένα εικαστικό δημιούργημα. Απλώς με τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες πιστεύουμε ότι στις δύσκολες σημερινές συνθήκες συμβάλλουμε σε μια διεργασία που τη θεωρούμε απαραίτητη για την πολιτιστική μας εξέλιξη και που δεν μπορεί παρά να βασίζεται στη συνεύρεση και τη σύμπραξη πολιτιστικών χώρων».

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, οι ποιητές, Δημήτρης Αθηνάκης, Εσμεράλδα Γκέκα, Άννα Γρίβα, Νίκος Ερηνάκης, Λένα Καλλέργη, Μαρία Κατσοπούλου, Χάρις Κοντού, Αγγελική Κορρέ, Ανέστης Μελιδώνης και Ηλίας Σεφερλής, θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά το ποίημά του και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Βάσω Κυριαζάκου και ο Νίκος Βογιατζόγλου.

Είσοδος ελεύθερη!

 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελευθερίου Βενιζέλου 63-71, Νέα Ιωνία, 14231 Αττική
Τηλ: +30 210 27 10 472
Fax: +30 210 27 12 653
e-mail: info@vogiatzogloucollection.gr
Ώρες Λειτουργίας
Πέμπτη - Παρασκευή 11:00-19:00
Σάββατο 11:00-15:00